Μάθε τα πάντα για το 360 Virtual Tour

Ένα 360 Virtual tour είναι μια τεχνολογία που επιτρέπει στους χρήστες να εξερευνήσουν εικονικά έναν χώρο ή έναν τόπο, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία περιήγησης.

Σε ένα 360 Virtual Τour, οι χρήστες μπορούν να δούν τον χώρο από όλες τις γωνίες, καθώς η τεχνολογία αυτή προσφέρει πανοραμικές εικόνες που καλύπτουν 360 μοίρες.

Το αποτέλεσμα ενός 360 Virtual Tour είναι ένα link της μορφής URL το οποίο είναι προσβάσιμο από οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή.

Για να δημιουργηθεί ένα 360 Virtual Tour, χρησιμοποιούνται εξειδικευμένες κάμερες ή φωτογραφικές μηχανές που τραβούν πανοραμικές εικόνες. Οι εικόνες αυτές στη συνέχεια επεξεργάζονται και συνδυάζονται μεταξύ τους για να δημιουργηθεί ένας συνεχόμενος χώρος που μπορεί να περιηγηθεί ο χρήστης.

Οι χρήστες μπορούν να κινούνται προς όλες τις κατευθύνσεις και να εξερευνήσουν τον χώρο, αλλάζοντας τη γωνία θέασης με το πάτημα ενός κουμπιού ή με το σέρνισμα του δακτυλίου σε ένα smartphone ή σε έναν υπολογιστή.

Μερικά από τα δημοφιλή εργαλεία για τη δημιουργία 360 Virtual tours περιλαμβάνουν το Matterport, το Roundme, το Kuula, το PanoramaStudio και πολλά άλλα. 

Συνολικά, η δημιουργία ενός 360 Virtual Tour μπορεί να απαιτεί κάποια τεχνική γνώση και χρόνο, αλλά με την κατάλληλη προετοιμασία και τα κατάλληλα εργαλεία, μπορείς να το πραγματοποιήσεις μόνος σου.

Η δημιουργία ενός μοντέλου 360 Virtual Tour είναι μια διαδικασία που μπορεί να γίνει με τη χρήση κινητού από Iphone 11Pro και νεότερο μοντέλο (ή αντίστοιχα Android)  και της ειδικής εφαρμογής της Matterport.

Παράλληλα θα χρειαστεί να προμηθευτείς ένα αυτό περιστρεφόμενο τρίποδο το οποίο μπορούμε να το αποστείλουμε εντελώς δωρεάν. 

Για να το αποκτήσεις επικοινώνησε μαζί μας.

vivestia alternating feature block compatible%20%282%29 μάθε τα πάντα για το 360 virtual tour του καταλύματός σου

Τα 360 Virtual Tours χρησιμοποιούνται σε πολλούς τομείς, όπως η τουριστική βιομηχανία, η ακίνητη περιουσία, οι εκπαιδευτικές διαδικασίες, η πολιτιστική κληρονομιά και άλλοι.

 

εκσυχρονισμός ξενοδοχείων μέσω virtual tours-vivestia | risk-free villas, hotels and cruises in vr
H δημιουργία ενός 360 Virtual Tour περιλαμβάνει 3 βασικά κόστη:

  1. Κόστος Δημιουργίας του 360 Virtual Tour
    1. Τιμολογείται βάσει τετραγωνικών εσωτερικών χώρων
    2. Τιμολογείται βάσει τετραγωνικών εξωτερικών χώρων

  2. Κόστος Φιλοξενίας (Cloud Hosting)
    1. Ετήσιο Κόστος διατήρησης και δέσμευσης του χώρου στο Cloud.
    2. Τιμολογείται ανάλογα με τις θέσεις που καταλαμβάνει το εκάστοτε μοντέλο στο Cloud. Για μικρά καταλύματα μικρότερα από 300 τετραγωνικά είναι 1 θέση στο Cloud, ενώ όσο αυξάνεται ο όγκος των λήψεων μπορεί να φτάσει να καταλαμβάνει εώς και 4 θέσεις στο Cloud

  3. Κόστος Επεξεργασίας του παραγόμενου μοντέλου 360 Virtual Tour
Εφόσον επιθυμείς να προσθέσεις Μενού Περιήγησης για πιο εύκολη χρήση του μοντέλου ή/και Σημεία Ενδιαφέροντος εντός του μοντέλου, τότε ενδέχεται να υπάρχει και ένα επιπρόσθετο κόστος για την ειδική μάσκα που θα εισαχθεί στο μοντέλο.

Υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να προσέχεις κατά τη δημιουργία ενός μοντέλου 360 Virtual Reality Tour.

1. Επιλογή του κατάλληλου συνεργάτη

Η επιλογή ενός σωστού συνεργάτη είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς ο συνεργάτης αυτός θα είναι υπεύθυνος για την διατήρηση του μοντέλου στο Cloud κάθε έτος, των αρχείων την φιλμογράφησης, της επεξεργασίας του μοντέλου και προφανώς της διαδικασίας της παραγωγής του περιεχομένου.

Ο συνεργάτης που θα επιλέξεις πρέπει να είσαι σίγουρος ότι θα μείνει μαζί σου για πολλά χρόνια, γι αυτό είναι προτιμότερο να επιλέγεις εταιρείες.

Η Vivestia έχει μια ευρεία γκάμα συνεργατών που μπορεί να σου προτείνει ανά περιοχή.

Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας εδώ.

2. Κόστη Δημιουργίας και Φιλοξενίας

Είναι σημαντικό να έχεις μια πλήρη εικόνα των χρεώσεων κατά το έτος της φιλμογράφησης και των επόμενων ετών. Σε γενικές γραμμές το κόστος είναι ιδιαίτερα μικρό για την αξία του παραδοτέου. Αντίστοιχα υψίστης σημασίας είναι να γνωρίζεις ότι το παραδοτέο link μπορεις να το διαμοιραστείς με άλλες πλατφόρμες χωρίς κόστος!

3. Κόστος Ανανέωσης του περιεχομένου

Κάθε χρόνο θα κάνεις αλλαγές και οι ανανεώσεις του μοντέλου ανάλογα με τον όγκο των αλλαγών μπορεί να είναι μια απλή διαδικασία 30min ή ακόμα και ολική επεξεργασία του μοντέλου! Γνώρισε το κόστος από την αρχή!

Βεβαίως και μπορεί να μπει με τον κατάλληλο κώδικα!

Συμβουλέψου τον προγραμματιστή σου αφού λάβεις τον απαραίτητο κώδικα από τον δημιουργό.

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι δυστυχώς όχι! 

Ο λόγος δεν είναι ότι δεν θέλει κανείς να σου δώσει τα αρχεία αλλά τα αρχεία αποθηκεύονται στο Cloud, το οποίο διασφαλίζει ότι το μοντέλο VR Tour θα παίζει ταυτόχρονα με την ίδια ποιότητα και ταχύτητα σε όλους τους χρήστες.

Γιατί να επιλέξεις τις υπηρεσίες της Vivestia;

H Vivestia ως διπλά βραβευμένη εταιρεία στην Ελλάδα και πάροχος περιεχομένου για μεγάλες αλυσίδες πολυτελών ξενοδοχείων καταλυμάτων και σκαφών διασφαλίζει:

vivestia - explore, book and travel in vr-vivestia | risk-free villas, hotels and cruises in vr
contact-vivestia | risk-free villas, hotels and cruises in vr

Μάθε περισσότερα τώρα

vivestia - explore, book and travel in vr-vivestia | risk-free villas, hotels and cruises in vr

Get special offers, and more from Vivestia

Subscribe to see secret deals prices drop the moment you sign up!

Let's Keep in Touch

Get a Quote

Leave your details and we will take care of the rest.